Hogager og Skave er omgivet af en dejlig natur

Med en afstand på ca. 1,5 km fra Hogager og Skave finder man ”Tinkerdal Besøgssted”.  Her er der en indhegnet hundeskov med agility faciliteter til hunde, en stor overnatningsshelter, beachvolleybane, stor forhindringsbane, skovlegeplads med madpakkehus, bål-, og grillpladser, sundhedsspor, kondibane, offentligt grillhus, toiletter mv. Syd og øst for Tinkerdal besøgssted åbner Feldborg Nørreskov sig med sine 2357 ha. Her er store mørke granskove vekslende med mindre løvstræsarealer og åbne fredfyldte heder.

Trolden Vild Emil
I juni 2022 blev der bygget en trold af genbrugstræ i Tinkerdal. Trolden er en del af kunstner Thomas Dambos troldeunivers med mere end 100 trolde i hele verden. Se kunstnerens hjemmeside ThomasDambo.com, hvor der også er et kort over troldenes placering. 
 
Det er Skave Borgerforening, som står bag projektet med trolden. Det tog godt halvandet år at få finansiering, tilladelser og kontrakten på plads. Det tog ca. en uge at bygge trolden med hjælp af kunstnerteamet og en stor gruppe frivillige. Der skal lyde en stor tak til alle frivillige, også dem der kom med lækker mad, samt til de firmaer, der bidrog. Trolden fik navnet Vild Emil.
 
Skave Borgerforening har fået støtte til projektet af Færch Fonden, LAG Holstebro-Struer og Holstebro Kommune og har indgået en partnerskabsaftale med Naturstyrelsen om projektet. Det er Skave Borgerforening, der står for vedligehold af trolden. Man er velkommen til at ringe på 28969156, hvis man ser, at der er gået noget i stykker på trolden. Lad os hjælpe hinanden med at passe godt på ham smiley
 

Hundeskoven
Hundeskoven i Borbjerg Plantage også kendt som Tinkerdal Hundeskov er indhegnet. Hundeskov er beliggende mellem Holstebro og Viborg på hovedvej 16.
Hvis man kommer fra Holstebro ligger den lige uden for Skave, lige efter Sevelvej på venstre side.
Det er en blandet skov med stier på kryds og tværs. Der er bænke i skoven og i den ene ende er der opstillet nogle agilityforhindringer og et bordbænkesæt. Dejlig skov som er nem at færdes i.



Skovlegeplads og løbestier
Ved hovedvej 16 (modsat hundeskoven, lidt længere mod øst) er der etableret en stor parkeringsplads, hvor der er et omklædningshus. Her kan pendlere  klæde om, inden de løber en tur i skoven på vej hjem fra arbejde. Der er afmærket et system af løberuter på 3, 5 og 10 km’s længde med udgangspunkt fra parkeringspladsen. Løberuterne er selvfølgelig åbne for alle.

Hogager Dam
Ved Hornstrupvej er der lavet parkeringsplads med adgang til Hogager Dam, der er blevet oprenset af hensyn til publikum – dammen er traditionelt blevet brugt til skøjtesø af børnene fra Hogager og Skave.

Der er opsat borde og bænke og etableret et grillsted. En lille bakke nord for dammen er blevet ryddet til kælkning. Omkring Tingedalhus er der opsat borde/bænke og lavet grillsted samt indrettet en primitiv overnatningsplads.

Det er i skoven muligt at opleve kronvildtet, også på nært hold. Der arrangeres ture i skoven især omkring kronvildtets brunsttid, hvor man komme og høre dem brøle. På Lerskolevej og i Rævekær er der udsigtstårne, der benyttes flittigt af kronhjortekiggere. Udover kronhjorten er skoven også bolig for natravne, skovsnepper og grøn-og sortspætter samt en masse helt vildt spændende smådyr. Skoven er også et oplagt besøgssted for svampeplukkere fra midt på sommeren til langt hen på efteråret. Her er højt til himlen, og her er skovens dybe stille ro.

Der er fri teltning overalt i skoven (iflg. reglerne for fri teltning).

Der findes en vandretursfolder med dertil hørende afmærkede vandre-, løbe- og cykelruter for hele skoven. I 2014 er der udarbejdet en digital guide.

VELKOMMEN TIL SKAVE OG HOGAGER

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk